MOTO: Vespa Sprint (2015)

Pandulaju.com.my

Vespa Sprint - Pandulaju.comNAZA Premira Sdn Bhd selaku pengedar dan pengimport tunggal Vespa di Malaysia melancarkan Vespa Sprint yang dijual pada harga RM15,617.13 termasuk insurans dan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

Masih lagi mengekalkan gaya rekaan klasik, Vespa Sprint hadir dengan penampilan lebih sporty, inovatif, dan stail. Melihat dari hadapan, ia menampilkan rekaan lampu petak dan berjaya mengembalikan nostalgia bagi mereka yang mempunyai Vespa pada zaman 60-an dahulu selain kehadiran lampu belakang yang tampak elegan.

Vespa Sprint - Pandulaju.com

Untuk tampak lebih moden, ia turut hadir dengan lampu nyalaan siang LED. Lebih menarik, Vespa Sprint dipadankan dengan rim aloi bersaiz 12-inci.

Aspek mekanikal, Sprint menampilkan unit enjin  4-lejang silinder tunggal bersesaran 150cc. Hasil bantuan sistem pancitan bahan api elektronik, ia mampu menghasilkan kuasa maksimum sebanyak 11.7hp pada 7,500rpm dan tork 12Nm (5,000rpm). Ia kemudian dipadankan dengan kotak gear CVT automatik untuk menawarkan tunggangan yang lancar.

Vespa Sprint turut memberikan prestasi mengagumkan dengan menawarkan kecekapan bahan api dan…

View original post 186 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s